Annons

Färgämne kan göra tomaten nyttigare

En ny typ av genförändrade tomater innehåller extra mycket antocyaniner, ämnen som ger färg åt bland annat rosor, röda höstlöv och blåbär.

Tidigare forskning har visat att mat med naturligt höga halter av sådana färgämnen kan minska risken för en rad olika sjukdomar. Men än så länge är det inte bevisat att de genförändrade tomaterna - som innehåller gener från lejongap - är nyttigare än den vanliga röda sorten.

Du har just läst en artikel från tidskriften Forskning & Framsteg. Prenumerera här.

Kommentera:

Dela artikeln:

TIDNINGEN FÖR DIG SOM ÄR NYFIKEN PÅ ALLVAR
11 nummer 779 kr
2 nummer 99 kr
Du vet väl att du kan läsa Forskning & Framsteg i din läsplatta? Ladda ned appen från App Store eller Google Play. (Läsplatteutgåvan ingår i alla prenumerationer.)

Lägg till kommentar