Annons

Mörk sprit ger värre baksmälla än ljus

Författare: 

Publicerad:

2010-05-04

Amerikanska forskare har genom experiment visat att de som dricker vodka inte drabbas lika hårt som de som druckit lika mycket whisky.

Förklaringen är en biprodukt från jäsningen som oftare finns i mörka drycker.

Du har just läst en artikel från tidskriften Forskning & Framsteg. Prenumerera här.

Kommentera:

6

Dela artikeln:

TIDNINGEN FÖR DIG SOM ÄR NYFIKEN PÅ ALLVAR
10 nummer 779 kr
2 nummer 99 kr
Du vet väl att du kan läsa Forskning & Framsteg i din läsplatta? Ladda ned appen från App Store eller Google Play. (Läsplatteutgåvan ingår i alla prenumerationer.)

Kommentarer

Hej!
Det här förstår jag inte! Vid whisky-framställning är ju destillatet lika genomskinligt som vid framställning av vodka så vad är det då i jäsningen som medför den effekten? Är det malten?
Whiskyn får ju sin färg vid lagringen i fat.
/Barbro Grebacken

Samma med rödvin vs vitt vin tycker jag.

Om jag vill ha rödare, annat än glögg, så köper jag rose.

Eftersom jag får EP-anfall bara vid bak-rus i sömnen,så har jag märkt att mörk sprit är rena döden för mej.Men håller jag mej till vin eller öl då händer inget, märkligt?eller hur.All starksprit är farlig,bak-rus är en allvarlig signal att man förbrukat för mycket och ger men i framtiden,sakta men säkert.
JL.

Kul, det här har hävdats i min omgivning i många år.

Nu blir jag nyfiken. Hur lades försöksplanen upp? De gick väl inte bara ut och köpte några pavor? Rådfrågades expertis (Berra på bänken)?
Har försöket upprepats med samma resultat av andra "forskare"?
Okej, jag försöker bara göra mig lustig ska sluta med det nu.

He he he
...å svartspriten ger ännu mer baksmälla!

Lägg till kommentar