Annons

62 procent

Publicerad:

2013-04-02

Så stor del av Afrikas bestånd av skogselefanter befaras ha försvunnit under det senaste decenniet. Tjuvjakt är den främsta orsaken till minskningen. Den illegala handeln med elfenben har ökat kraftigt till följd av en ökad efterfrågan på den asiatiska marknaden. Dessutom har skogselefanterna förlorat 30 procent av sitt utbredningsområde. Skogselefanten betraktas som en underart till den mera storvuxna, savannlevande afrikanska elefanten.

Källa: PLOS ONE

Du har just läst en artikel från tidskriften Forskning & Framsteg. Prenumerera här.

Kommentera:

Dela artikeln:

TIDNINGEN FÖR DIG SOM ÄR NYFIKEN PÅ ALLVAR
10 nummer 779 kr
2 nummer 99 kr
Du vet väl att du kan läsa Forskning & Framsteg i din läsplatta? Ladda ned appen från App Store eller Google Play. (Läsplatteutgåvan ingår i alla prenumerationer.)

Lägg till kommentar