Annons
Bild: 
Istock

Smörj hjärnan med fiskolja

Författare: 

Publicerad:

2014-03-04

Omega 3-fettsyror kan bidra till att fördröja den naturliga förlusten av hjärnceller som kommer med åren. I en amerikansk studie mättes de röda blodkropparnas fettsyrenivåer hos drygt tusen kvinnor. Åtta år senare mättes kvinnornas hjärnvolym med magnetröntgen, och den visade sig vara större hos dem som ätit mycket omega 3-fettsyror.

Omega 3-fettsyror finns i bland annat fisk och många vegetabiliska oljor. 

Du har just läst en artikel från tidskriften Forskning & Framsteg. Prenumerera här.

Kommentera:

Dela artikeln:

TIDNINGEN FÖR DIG SOM ÄR NYFIKEN PÅ ALLVAR
10 nummer 779 kr
2 nummer 99 kr
Du vet väl att du kan läsa Forskning & Framsteg i din läsplatta? Ladda ned appen från App Store eller Google Play. (Läsplatteutgåvan ingår i alla prenumerationer.)

Lägg till kommentar