Vem läser F&F?

Publicerad

Jo, uppåt 200 000 personer. Vi räknar med att varje tidningsexemplar läses av i genomsnitt tre-fyra personer utöver prenumeranten själv. Det gäller inte minst de många exemplar som går till bibliotek, företag och skolor. Genom en prenumerantenkät vet vi nu mer om er läsare. Ett varmt tack till de många abonnenter som fyllde i det väl tilltagna formuläret! Ett sammandrag av resultaten presenteras i detta nummer. På tal om att läsa Forskning & Framsteg så vill jag bidra med en julklappsidé. Ge bort en årsprenumeration på F&F! Förutom att det brukar vara en mycket välkommen gåva, finns det en extra finess: är mottagaren nöjd har man löst julklappsproblemet även nästa år och många år därefter. Skicka in kupongen i tidningen så sänder vi ett snyggt presentkort att överlämnas till mottagaren. Nr 1/99 utkommer redan i mellandagarna, så det blir ingen lång väntan på tidningen.

I det här numret finns rader av både aktualitetsanknutna och tidlösa artiklar. Vi berättar ett euron inte är någon nyhet, vi redogör för forskningsfronten vad gäller transplantation mellan djur och människa, och en tredje artikel meddelar att det vanliga elnätet kan användas som datanät. Vi förklarar mystiska himlafenomen, en flygande arkeolog ger sin syn på fornfynd och vi besöker planeten närmast solen. Dessutom presenteras inte bara årets Nobelpris utan också vad Nobelpristagare själva anser om begreppet vetenskaplig intuition. Som vanligt en otyglad F&F-blandning.

Väl mött 1999!

Publicerad

Upptäck F&F:s arkiv!

Se alla utgåvor