Populärvetenskap i hela landet

Under en vecka i höst, den 11-17 november, kommer Sveriges forsknings- och utbildningsinstitutioner att öppna dörrarna för allmänheten och arrangera populärvetenskapliga evenemang. Den 7:e Populärvetenskapens Vecka går av stapeln.
Publicerad

Populärvetenskapens Vecka är en nationell kampanj för att visa upp kunskap som kommer från forskning. Vetenskapsrådet samordnar aktiviteterna, och arrangerar gör universitet, forskningsråd, museer, bibliotek, bildningsförbund, kommuner, sjukhus med flera.

Upptakt till Populärvetenskapens Vecka på Umeå universitet

Livet är temat för Umeå universitet som är värd för upptakt och final i den annars rikstäckande kampanjen. Det bjuds på föreläsningar, debatt och workshop under rubriker som Att skapa konstgjort liv i en digital värld, En kväll på liv och död och Forskare på köpcentra.

På cirka 50 platser i Sverige presenteras under veckan rader av andra arrangemang: arkeologiska fynd i Hässleholm, natur- och kulturstig på Öland, helande växter i Botaniska trädgården i Uppsala, feminism i science fiction på Tekniska museet. Rubriker som Atomic event – en strålande installation på The Svedberglaboratoriet och Hur utformar man en rymdambulans? hos Rymdstyrelsen är andra lockande rubriker under Populärvetenskapens Vecka.

För mer information

För att få det fullständiga programmet, kontakta Vetenskapsrådet på 0708-19 66 14 eller via e-post till mailto:popvet@vr.se.

Publicerad

Upptäck F&F:s arkiv!

Se alla utgåvor