Folklivsminnen som uppslagsbok

Publicerad
Bilder och teckningar från livet förr.

Om gårdvarar och pälshundar, rovor och potatis, manna från havet, mat i nödtider, hjälpsamma djur, ohyra och parasiter, vikingatida botanik och renen som husdjur. Boken är en brokig samling texter från ett fyrtiotal författare – idéhistoriker, folklivsforskare, viltforskare, växtekologer, zoologer, läkemedelsforskare och andra – om folkliga föreställningar och kunskaper om växter och djur. En slags boklig variant av radioprogrammet Folkminnen, med många bilder och teckningar från livet förr. Den är tänkt att vara den första av tre i ett uppslagsverk om etnobiologi. Inspiration till verket kommer från Danmark, där ett liknande uppslagsverk påbörjades redan i slutet av 1970-talet.

Människan och naturen

Wahlström & Widstrand

Publicerad

Upptäck F&F:s arkiv!

Se alla utgåvor