Från nörd till IT-stjärna

Publicerad
Mannen bakom Linux träder fram.

År 1991 skaffade finlandssvenske Linus Torvalds, 21 år gammal, sin första riktiga PC.

På fritiden satt han och förbättrade datorns operativsystem. Tio år senare satsar världens största IT-företag miljarder på att anpassa sin verksamhet och sina produkter efter det som kom att bli operativsystemet Linux.

Linus Torvalds berättar för första gången sin historia om hur arbetet gick till, hur han i stället för att tjäna pengar på systemet valde att lägga ut arbetet på Internet så att alla kan använda det – trots att han blivit uppvaktad av otaliga företag som velat patentera programmet.

Boken är skriven tillsammans med den amerikanske teknikskribenten David Diamond, som även gör intressanta reflexioner över personen Torvalds. Trots emellanåt en bristande översättning ger boken ett lättfattlig inblick i en äkta nördvärld.

Just for fun

Diamond, David & Torvalds, Linus
Alfabeta bokförlag

Publicerad

Teknik

Upptäck F&F:s arkiv!

Se alla utgåvor