Rättvisa på Balkan?

Publicerad
Mycket har redan skrivits om 1990-talets jugoslaviska krig.

Men Christian Palmes nya, fängslande bok visar att ämnet knappast är uttömt. Vi får följa Balkankorrespondenten Palme i såväl de stilla rättegångssalarna i Haag som på resor i bergen kring Srebrenica efter massakern sommaren 1995. Seriöst och utan förenklingar ger Palme sin bild av utvecklingen på Balkan under 1990-talet.

Ett tema i boken är Haagtribunalens tillkomst och verksamhet, ett annat hur och varför dessa brott kunde begås mitt i Europa i vår egen tid. Men även om frågorna är enkla så måste svaren ibland få vara komplicerade.

Efter tio år av krig i det forna Jugoslavien är Palmes sammanfattning klargörande och välkommen. Om ondskan i vår tid tillhör de bästa av dagens många böcker om Balkan.

Om ondskan i vår tid

Palme, Christian
Bokförlaget DN

Publicerad

Upptäck F&F:s arkiv!

Se alla utgåvor