Kasta om bokstäverna

Publicerad

Kasta om bokstävernaLista återigen ut vilka de fem forskarna och deras attribut är.Anagram bildas genom att bokstäverna i ett eller flera ord kastas om och bildar en ny bokstavskombination. I F&F 2/02 fanns på denna sida fem forskare och deras attribut med kryptiskt omkastade bokstäver. I anagrammen nedan döljer sig fem personer med anknytning till vetenskap och uppfinningar, ibland förnamn och efternamn, ibland bara efternamnet. Dessutom finns det fem anagram med attribut för respektive person och sist fem ledtrådar som kanske leder tankarna på rätt spår.Vilka är personerna?1 forellen bad2 kyssa ovan okavel 3 begabba4 lars eric och helen5 den contra grönOch vad är deras respektive attribut? tand i menymakt i teamsniket amandaminsta orostörning långt nerLedtrådar:Återkommer årligenRyska i StockholmFörsökte med kugghjulHon tittade i skynFick Nobelpris tidigt

Publicerad

Upptäck F&F:s arkiv!

Se alla utgåvor