Effektsökeri eller sanningssökande?

Publicerad

En omdebatterad bok som analyserar det uppmärksammade valstugereportaget i tv-programmet Uppdrag granskning. I reportaget, som sändes sommaren 2002, användes dold kamera. Men författaren, tillika forskare och lärare vid Institutionen för journalistik, medier och kommunikation, Stockholms universitet, tvivlar på att det var ”sanningen” som avslöjades. Den dolda kameran handlar kanske mer om effektsökande berättarteknik? Bokens kritik mot redaktionen på SVT är svidande.

Å andra sidan har författaren själv fått kritik, bland annat för ologiskt resonemang, brist på källhänvisningar och för att endast bekräfta en förutfattad hypotes.

Oavsett vem man som läsare stöder i denna debatt, är boken ett vitalt inlägg i den samtida mediedebatten.

Dold kamera

Andén-Papadopoulos, Kari
Sellin & Partner/Institutet för mediestudier

Publicerad

Upptäck F&F:s arkiv!

Se alla utgåvor