Flytta FN till Kaliningrad!

Bygg en medeltida borg runt staden, föreslår en F&F-läsare.
Publicerad

Jag har en vild idé. Flytta FN till Kaliningrad! För ett sådant ändamål tror jag att Ryssland gärna skulle släppa till, bara man ordnar ordentligt för de människor som bor där i dag.

En FN-flytt om cirka tio år skulle kunna inledas med en arkitekttävling. Min egen idé är att man restaurerar den gamla stadskärnan, och i en oval runt den bygger en serie relativt likartade och ej för höga byggnader som ger helheten en antydan om en medeltida borg. Genom en utspridning blir det också mindre intressant som mål för terrorattacker. Stadskärnan kommer att vara den givna platsen för allmänhet och journalister att mingla med FN-folket.

Det som möjligen kan tala emot är att det säkert blir svårt att få FN-personalen med sig. Kanske är det också länder som Malaysia, Sydafrika eller Japan som snarare än Europa står i tur för att vara värd för FN.

TORBJÖRN SCHMIDT

Publicerad

Upptäck F&F:s arkiv!

Se alla utgåvor