Vadslagning på hundra års sikt

Senast år 2020 kommer en biologisk terrorhandling eller en biologisk olycka att orsaka att minst en miljon människor dödas eller skadas.
Publicerad

Denna förutsägelse har gjorts av den brittiske hovastronomen Martin Rees (intervjuad i F&F 7/02).

Om denna och rader av andra långsiktiga förutsägelser och vadslagningar kan man läsa på www.longbets.org där man även kan instämma i eller ta avstånd från spådomarna. Just nu, sedan drygt 200 personer röstat, har Martin Rees förutsägelse lika många anhängare som opponenter.

Long Bets drivs av en icke-vinstsyftande stiftelse och har som mål att vara en arena för diskussion om långsiktiga förutsägelser och att fostra långsiktigt tänkande. Den är ett utskott av www.longnow.org som bland mycket annat arbetar på hur man ska kunna skapa ett bibliotek som är åtkomligt om 10 000 år.

Publicerad

Upptäck F&F:s arkiv!

Se alla utgåvor