Bilder av svenskt 1900-tal

På bara drygt hundra små sidor lyckas författaren presentera och diskutera genteknikens olika aspekter på ett kunnigt och lättillgängligt sätt.
Publicerad

Fotografiet fick sitt stora genomslag under 1900-talet. Därför är detta sekel till skillnad från tidigare delvis förevigat. I Bilden av Sveriges historia visas ett urval av 40 foton från 1900-talet. Vart och ett utgör utgångspunkten för en berättelse. Tre svenska historiker för pennan om allt från Yngsjömordet till JAS-kraschen över Stockholm. Greppet är fyndigt och får historien att berättas på ett nytt sätt. Det påminner om de böcker som på senare år utgått från företeelser som torsk, salt och nu senast mjölk.

Alla bilder lånar sig inte lika bra till den här typen av berättande. Berättelserna är också olika väl genomförda. Men sammantaget är det rolig läsning, och bilderna är fantastiska fönster mot dåtiden.

Bilden av Sveriges historia

Hedin, Marika, Linderborg, Åsa & Nilsson, Torbjörn
Wahlström & Widstrand

Publicerad

Upptäck F&F:s arkiv!

Se alla utgåvor