2000 uppslagsord och litet till

Det börjar med AAK, Alingsås Astronomiklubb, och är alltså utan tvivel en svensk astronomisk uppslagsbok, den första på drygt två decennier.
Publicerad

Eftersom mycket har hänt inom astronomin sedan 1980-talet är det ytterst angeläget med ett nytt verk.

På nästan 300 sidor ryms litet över 2 000 uppslagsord, ett par tabeller, två stjärnkartor (över norra och södra stjärnhimlen), färgfoton och en mängd mindre illustrationer som förklarar en hel del komplicerade sammanhang där orden inte räcker till.

Tre erfarna astronomer och skribenter vänder sig till intresserad men inte nödvändigtvis kunnig publik, och den som blir inspirerad kan lätt hitta vidare bland svenska amatörastronomiska föreningar.Boken bör bli ett måste för landets skolbibliotek.

Astronomisk uppslagsbok

Ahlin, Per, Stenholm, Björn & Sundman, Anita
Prisma

Publicerad

Upptäck F&F:s arkiv!

Se alla utgåvor