Användarvänligt om djur

Uttrar gillar att bajsa på stenar och andra upphöjda platser nära vattendrag och sjöar.
Publicerad

Spillningen är blaffig och innehåller ofta fjäll från fisk. Doften är angenäm och påminner om tran. Minkens spillning, däremot, är mindre och luktar illa.

Författaren Thomas B. Andersson är generös med konkreta detaljer som hjälper läsarna att lista ut vilka djur som har varit i farten. Han har skrivit en bok för människor som gillar att vara ute i skog och mark, och som vill lära sig litet mer om det svenska djurlivet. Beskrivningarna av de olika arterna är långt ifrån heltäckande, men de duger som introduktion.

Tecknaren Rolf Svensson kompletterar texten med utmärkta bilder i en litet gammaldags läroboksstil. Man får veta hur djuren ser ut och hur man känner igen spår och spillning. Boken är en guide till våra vilda djur – exakt det som titeln utlovar.

Guide till våra vilda djur

Andersson Thomas B. & Svensson, Rolf
Wahlström & Widstrand

Publicerad

Upptäck F&F:s arkiv!

Se alla utgåvor