Galen vetenskap

Tvilling med en apa - det var barndomen för Donald.
Publicerad

Hans far, psykologen Winthrop Kellog, bestämde sig för att sonen skulle växa upp tillsammans med en apunge och behandlas exakt likadant hemma. Det är bara ett av de drygt 140 stolliga försök som beskrivs i denna underhållande och bitvis skrämmande bok.

Experiment kan vara galna på flera olika sätt – i sin frågeställning, i sitt genomförande eller i sina slutsatser. Men människan är nyfiken, och får hon så går det att hitta på en hel del övertramp i vetenskapens tjänst.

Donald jobbade så småningom som psykiatriker, och en dag tog han sitt liv. Utan att vetenskapen hade gynnats av hans barndomsupplevelser.

De galna experimentens bok

Schneider, Reto U.
Fahrenheit

Publicerad

Upptäck F&F:s arkiv!

Se alla utgåvor