Nazisymbolen byts ut

Publicerad

*Bildsymboler för många fler* är ett projekt vars mål är att skapa en ny svensk standard för bildsymboler i samhället. Trettiosju symboler är på förslag, varav elva avser tillgänglighet för personer med funktionsnedsättningar. Dessa testas nu för förståelse samt genomgår granskning av expertis.

Reaktioner från dem som förknippat symbolförslaget för vårdcentral med nazi-Tysklands flygvapen har bidragit till att vi har utvecklat ett nytt symbolförslag för vårdcentral.

Symbolerna kommer att ingå i en ny standard som presenteras våren 2008 (kan köpas hos SIS Förlag). Information om standardiseringsarbetet finns på www.hi.se, där man redan nu kan se de fyra bidrag som nominerades liksom det vinnande bidraget. Tävlingsbidragen omfattade sju symboler, och första pris var att få uppdraget att utforma förslag till de resterande trettio symbolerna.

Annica Nordegren
Hjälpmedelsinstitutet

Publicerad

Upptäck F&F:s arkiv!

Se alla utgåvor