Vägledning i virtuell maktkamp

Text Johan Falk
Publicerad

Denna bok är en grundkurs och en fortsättningskurs i de viktigaste delarna av it-revolutionen och vad de innebär för samhället.

Just att fokus ligger på hur samhället och maktstrukturerna påverkas gör att boken är bra för både it-analfabeter och erfarna surfare. De senare är säkert bättre rustade att förstå och förhålla sig till beskrivningar av Youtube och sociala nätverk, men Bengt Wahlström börjar från början och lämnar ingen bakom sig.

Språket är lätt att ta till sig, och de många exemplen som används är givande. Den största behållningen är att författaren vågar ta ut svängarna när det gäller vad it kommer att betyda för makt, vård, kultur och annat som bygger upp samhället. Flera av progoserna kommer säkert inte att slå in, men för den som vill förstå vad it kan betyda i framtiden är varje pusselbit värdefull.

Guide till det virtuella samhället

Wahlström, Bengt
SNS förlag

Text Johan Falk
Publicerad

Upptäck F&F:s arkiv!

Se alla utgåvor