Dolda kameran i naturvården

Hur är det med sanningshalten i nedanstående påståenden om fotofällor, alltså kameror som utlöses av förbipasserande djur?
Publicerad
1. Fotofällor har använts sedan början av 1900-talet. 2. Den som vill sätta upp en fotofälla långt ute i skogen måste ha länsstyrelsens tillstånd eftersom detta faller under lagen om allmän kameraövervakning. 3. Naturvården i norra Sverige använder fotofällor för att hitta och utplåna alla exemplar av en viss däggdjursart. 4. Fotofällor kan användas för att räkna utrotningshotade djur. 5. Okapi, giraffens närmaste släkting och upptäckt först för drygt hundra år sedan, har aldrig fotograferats i vilt tillstånd förrän i fjol och då av en fotofälla.

Facit till ”Dolda kameran i naturvården”

Alla påståendena är sanna.

Publicerad

Upptäck F&F:s arkiv!

Se alla utgåvor