Följ med på kunskapsresa till Madagaskar!

Rundresa bland unika djur i en smältdegel av kulturer 15 okt – 1 nov 2010. Gör anmälan snarast, det finns några platser kvar. Läs mer här!
Publicerad
Här slår vi läger.
Bild: Hasse Berglund

Vi vaknar tvärt till genomträngande sirenlika tjut. Det är indrin, den största nu levande lemuren, som har startat sin högljudda morgonkonsert. Strax svarar en annan grupp och sedan en tredje, varefter lugnet åter breder ut sig i den dimhöljda regnskogen. Det är inte tal om att ta sovmorgon i våra stugor vid nationalparken Andasibe.

På denna naturresa färdas vi i både högland och vid kusten, och vi kommer även nära kulturen med dess fascinerande sedvänjor. Madagaskar är en smältdegel av folk med indonesiskt, afrikanskt, franskt och arabiskt påbrå. I resan ingår också några dagars sol, bad och vila på strandhotell vid havet.

Madagaskars natur är unik, nästan som en egen kontinent. Mest kända är lemurerna, men de flesta lokala kameleonter, fåglar och växter finns också bara här på ön.

Vi besöker flera nationalparker med allt från halvöken och torra kanjonlandskap till frodiga regnskogar. Lokala, engelsktalande guider tar oss till olika lemurer och visar oss massor av märkliga fåglar och kräldjur.

Vår rundresa sköts av en av Madagaskars mest erfarna turoperatörer. Vi bör vara beredda på att Madagaskar är ett fattigt land, där mycket inte fungerar som vi är vana vid i Sverige. Men den som reser med ett öppet sinne får en av sina starkaste natur- och kulturupplevelser någonsin.

Vi reser i slutet av torrperioden, då fåglarna och djuren är som mest aktiva. Resan kan genomföras av de flesta som är vana att röra sig ute i naturen. Några dagar vandrar vi i kuperad regnskog, vilket kan vara ansträngande. En del transportsträckor är långa, och vägarna är ofta dåliga. Vi bor i allt från enkla stugor till bra hotell med bästa läge i och intill de reservat vi ska besöka. På Madagaskar finns inga farliga eller giftiga djur, förutom malariamyggor.

Vår färdledare är biologen Hasse Berglund, som har lett flera expeditioner till Madagaskar. Han har även arbetat med Världsnaturfondens naturvårdsprojekt på ön och som expert vid inspelningen av TV4:s program ”Djur i fara”.

Tid: 15/10 – 1/11 2010.

Avreseort: Stockholm.

Logi: Del i dubbelrum på hotell och i bungalows, camping två nätter i rymliga tält.

Deltagarantal: 12–16.

Mer information: Håkan Tranér, Äventyrsresor, tel. 08-55 60 69 08, www.aventyrsresor.se/mah

Publicerad

Upptäck F&F:s arkiv!

Se alla utgåvor