Matnyttig forskning

Publicerad
I takt med att vi som föddes på 1940-talet har börjat gå i pension kan vi förvänta oss en strid ström av böcker riktade till denna målgrupp. Här är en bok som skjuter in sig på mat och givetvis inte missar vare sig Raketost, kalvstek eller småkakor. En slutsats är att mat betyder allt mer när vi blir äldre. Matlagning och måltider är dagens fasta hållpunkter och upptar mer av vår tid. Moderna pensionärer handlar dyra produkter i saluhallar, går på gourmetrestauranger och åker på vinresor till Italien och Frankrike. Men ser med varm nostalgi tillbaka på barndomens enkla matvanor. Förvandlingen till populärvetenskap har gått tämligen bra och berikas av ett antal recept på allt från Dalslandskaka till linsgryta. För personer intresserade av mat och inte minst matvanor är boken högintressant läsning. En randanmärkning är att varken författarna eller förlaget verkar ha granskat texten sedan den bröts om till boksidor – jag har nog aldrig sett fler avstavningsfel än här.

Ju mer vi är tillsammans – om fyrtiotalisterna och maten

(red.) Bremberg, Helene
Carlssons

Publicerad

Upptäck F&F:s arkiv!

Se alla utgåvor