Bokuppslaget: Ja eller nej? Nej!

Publicerad
Okej, jag är partisk. Jag är emot monarkin. Det är den enda rimliga hållningen om man är demokrat. Ämbeten ska inte ärvas. Svårare än så är det inte. Men vill man få fler argument kan man läsa Per Svenssons rasande roliga kritik: ”Monarkin är en primitiv organism som har till uppgift att reproducera sig. Den överlever genom att ingå symbiotiska eller parasitära relationer till sin samtid.” Så håller han på i halva boken. Sedan kan man vända på denna finurliga produkt och läsa från andra hållet, och möta en reaktionär monarkist som PJ Anders Linder som redan på första sidan visar hur otidsenlig han är när han belåtet konstaterar att även Madeleine ska gifta sig i år…

Nej: Monarkin har aldrig varit farligare än nu

Svensson, Per
Albert Bonniers förlag

Publicerad

Upptäck F&F:s arkiv!

Se alla utgåvor