Rapsodi från öst

Publicerad
I skrivande stund har etniska kravaller brutit ut i Kirgizistan, ett av de länder som Torgny Hinnemo besöker i sin bok. Ett land som aldrig hade varit ett land förrän Sovjetunionen upplöstes. Här får man bakgrunden till dagens händelser (se också Länderna utan nationell identitet, F&F 2 2007). Torgny Hinnemo har ägnat hela sin journalistiska gärning åt landet som inte längre finns, Sovjetunionen. Han har också varit Utrikesdepartementets analytiker av området. Han kan med andra ord sin sak. Boken är ganska rapsodisk med bilder och episoder från hans många resor, bland annat som valövervakare just i Kirgizistan. Men däremellan kommer sammanhållna analyser. Det är god läsning om ett i alla stycken högintressant område.

Berättelser från ett land som inte finns

Hinnemo, Torgny
Norstedts

Publicerad

Upptäck F&F:s arkiv!

Se alla utgåvor