Praktverk om äpplen

Publicerad
Så här i äppeltider är det en fröjd att bläddra i uppslagsverket Svenska äpplen. Boken innehåller detaljerade beskrivningar av 245 äppelsorter som odlas i landet. Konstnären Ingrid af Sandeberg har illustrerat varje sort med en utsökt akvarell och en tuschteckning som visar hur frukten ser ut i genomskärning. Texterna är relativt kortfattade. Varje sort avhandlas på ett uppslag. Trots det bör boken fungera utmärkt för den som vill veta vilket slags äpplen som växer i den egna täppan. Den är också en påminnelse om att den svenska äppeltraditionen är betydligt rikare än vad som framgår av snabbköpets vanliga utbud av mer eller mindre smaklösa importäpplen.

Svenska äpplen

Näslund, Görel Kristina & Sandeberg, Ingrid af
Kärnhuset

Publicerad

Upptäck F&F:s arkiv!

Se alla utgåvor