Följ med på F&Fs kunskapsresa till Tanzanias främsta nationalparker

En unik kunskapsresa till Tanzanias mest storslagna nationalparker med Staffan Ulfstrand.
Publicerad

Bild: Günter Ziesler

Zoologiprofessor Staffan Ulfstrand leder nästa sommar en unik kunskapsresa för Forskning & Framstegs läsare. Vi besöker avlägset belägna nationalparker som endast få turister har upptäckt.

Staffan Ulfstrand har varit reseledare för tiotals resor till Afrika. Han har nu satt ihop en resa för Forskning & Framstegs läsare som överträffar allt annat han gjort – ”the Mother of all Safaris”. Ett par exempel:

Vid Tanganyikasjöns strand i hjärtat av Afrika ligger Mahalebergen med Östafrikas största schimpansbestånd. Där gör vi ett par dagars besök under denna unika safari. Ingen går oberörd från ett möte med dessa fantastiska djur – så lika oss, och ändå så olika. Staffan besökte Mahale redan 1958, då ytterst få utom lokalbefolkningen kände till att trakten hyser schimpanser.

Under fyra spännande dagar vistas vi i Ruaha – en av Afrikas vackraste och mest storviltrika nationalparker, hemvist för tio tusen elefanter och med fina bestånd av lejon, leopard och gepard. Vi hoppas även få se den sällsynta vildhunden. Till Ruahas specialiteter hör även sabelantilopen – i mångas tycke den vackraste av alla antiloper.

Det blir en kunskapsresa i ordets rätta bemärkelse – en av de mest ambitiösa som någonsin erbjudits av Forskning & Framsteg – och den sker under mycket sakkunnig ledning. Beställ en utskrift av hela programmet via anne@aventyrsresor.se eller 08-55 60 69 16.

Du kan även läsa mer om resan på Äventyrsresors webbplats. Se länk till höger.

Tid: 11–24 juli 2011

Liten grupp med begränsat deltagarantal.

För bokningar kontakta Anne på anne@aventyrsresor.se eller 08-55 60 69 16.

Publicerad

Upptäck F&F:s arkiv!

Se alla utgåvor