Fantasifull kvällsflygfärd

Publicerad
Nils Holgersson flög över Sverige på en gås. Sjuårige Torsten flyger över hela världen, tillsammans med sin farmor i hennes raketgungstol. Egentligen är det sovdags. Men Torsten ställer så många svåra frågor, och hans farmor är en berest äventyrare. Så de flyger ut genom en lucka i taket för att hon ska kunna visa honom hur världen ser ut. Det blir en hisnande resa, men samtidigt gripbar. ”Även om jorden är stor är den inte hur stor som helst. Det är inte alla människor som tänker på det”, säger Torstens farmor. Klimatföreläsaren Pär Holmgren låter Torstens farmor snudda vid resurs- och miljöfrågor på ett sätt som inte skriver för mycket på vare sig Torstens eller läsarens näsa. Texten är ibland aningen kantig, men å andra sidan så pass luftig att högläsaren kan fylla på med egna berättelser. Personligen blev jag inte hänförd av illustrationerna. Men min 6- och 9-åriga testpatrull tvingade mig gång på gång att bläddra tillbaka för att de ville granska sinnrika sidospår bland detaljerna.

Torstens resa ut i vida världen

Holmgren, Pär & Lundholm, Moa
Pärspektiv förlag

Publicerad

Upptäck F&F:s arkiv!

Se alla utgåvor