Lögner på ljugarchatten

Kan vi lita på närkingen och den insnöade gotlänningen?
Publicerad

Bild: Kenneth Andersson
En man och en kvinna som är intresserade av frågor rörande lögn och sanning har just fått kontakt med varandra via Svenska deceptionsforskarförbundets chattsida på nätet. De har aldrig träffats och vet inget om varandra. – Jag är en man, skriver den av de två som bor i Ljugarn. – Och jag är en kvinna, svarar den som bor i Sannahed. Men faktum är att minst en av personerna far med osanning. 1 Vem ljuger och vem bor var? Efter chatten går gotlänningen ut i trädgården och konstaterar att det är dubbelt så mycket snö på den egna tomten som på grannens. Och det beror inte på att någon har skottat snö. 2 Vad är då orsaken?

Facit

1. Båda ljuger, för om bara en av dem ljuger skulle de ha samma kön, vilket vi vet att de inte har. Och eftersom båda ljuger är det mannen som bor i Sannahed och kvinnan i Ljugarn.

2. Tomten är dubbelt så stor som grannens.

Publicerad

Upptäck F&F:s arkiv!

Se alla utgåvor