Urban knäckte F&F:s julnöt

Ny ledamot hjälpte honom att hitta rätt svar strax efter midnatt
Publicerad
Urban Jönsson vann första pris i F&F:s julkalender.
Bild: Thorbjörn Frennesson

”Undersökt i svenskan av ny ledamot.” Julkalenderns fjärde ledtråd hade bara legat ute i 28 minuter när den 46-årige F&F-läsaren och manusförfattaren Urban Jönsson från Ronneby skickade in rätt svar: ton.

– Jag var inte helt säker, men mindes att Tomas Riad hade utforskat toner i språket. Så jag slängde i väg svaret på vinst och förlust. Nästa dags ledtråd gjorde mig varken säkrare eller osäkrare. Men när den havande båten dök upp efter några dagar började jag ana att det nog stämde.

Forskning & Framsteg gratulerar till vinsten – en helg för två personer i klassisk herrgårdsmiljö. Vi gratulerar även Karin Sjöqvist i Karlstad, Ingeman Anderberg i Bjärred och Agnes Bergbom i Skellefteå som vunnit utlottningen av bokcheckar.

Publicerad

Upptäck F&F:s arkiv!

Se alla utgåvor