Upptäck hur du liknar en växt

Publicerad

Förmågan att skilja mellan ljus och mörker regleras av samma sorts gener hos både människor och växter. Den upptäckten gjorde Daniel Chamovitz, genetiker och botaniker, på 1990-talet. Sedan dess har han fascinerats av hur lika vi är – växter och människor – när det gäller förmågan att förnimma vår omvärld. I What a plant knows berättar han med humor och skärpa om banbrytande växtexperiment genom historien fram till våra dagar, och leder elegant i bevis att växterna faktiskt har samma typ av sinnen som vi. Förutom ett. Trots många fantasifulla försök att påverka blommor med olika former av ljud, oljud och musik har ingen forskare hittills lyckats visa att växter har något som kan liknas vid hörsel.

What a plant knows vidgar synen på livet – och ger en ny dimension åt sommarens skogspromenader.

What a plant knows

Daniel Chamovitz
Scientific american/Farrar, Strauss and Giroux New York

Publicerad

Upptäck F&F:s arkiv!

Se alla utgåvor