Han har världens bästa minne

Publicerad
3841 ettor och nollor: Jonas von Essens svenska rekord i binära tal på rad på 30 minuter.
Bild: Adam Ihse / TT

Jonas von Essen kan lägga tusentals binära tal på minnet. På 30 minuter memorerade han 3 841 ettor och nollor i rad, vilket är svenskt rekord. Han kunde även komma ihåg 459 abstrakta bilder på en kvart, också det svenskt rekord. Dessa prestationer ledde till guldmedalj vid minnes-VM i London i december i fjol. Den 22-åriga lärarstudenten korades till vinnare efter att ha fått flest poäng i tio grenar. Jonas von Essen har nu fått det passande smeknamnet ”Esset”. Hans resultat är det högsta någonsin i tävlingens 22-åriga historia.

I samma tävling försvarade det svenska minneslandslaget sitt silver från 2012.

Publicerad

Upptäck F&F:s arkiv!

Se alla utgåvor