F&F-kollen: Ökad oro för terrorism

Publicerad
Räddningspersonal säkrar området efter ett attentat med bilbomb i en förort till Beirut, Libanon, februari 2014.
Bild: Khalil Hassan / Reuters / TT

F&F var på plats i en fullsatt lokal hos Institutet för framtidsstudier när World Values Survey nyligen släppte sin senaste spaning. Sedan 1981 har World Values Survey intervjuat människor i över 100 länder om värderingar och åsikter. De senaste svaren uppvisar en slående stabilitet, men även en ökad oro för krig och terrorism i framför allt Mellanöstern. En annan fråga som sticker ut är den växande klyftan kring homosexualitet. I stora delar av världen har attityderna blivit mycket mer toleranta sedan 1981 – i andra delar, som i Ryssland, hårdnar attityderna.

Publicerad

Upptäck F&F:s arkiv!

Se alla utgåvor