Miljöhot möts med konst och forskning

Publicerad

Vad händer om man parar ihop åtta miljöforskare med sex scenkonstnärer och ber dem att nå en ny publik med berättelser om tillståndet på vår planet? Det kommer vi att få se den 7 december i år, då resultatet ska visas på Dramaten i Stockholm och sedan spridas vidare av Riksteatern. F&F var på plats när de fjorton deltagarna nyligen träffades för första gången. Den avvaktande stämningen var ibland lite dyster av forskarnas lägesrapporter.

– Men jag tycker egentligen att det är bra med den globala uppvärmningen, eftersom jag nog kommer att få strandtomt när havet stiger, viskade en av de inbjudna scenkonstnärerna, ståuppkomikern Özz Nujen, då F&F undrade hur han såg på uppdraget.

Projektet Människans scen drivs av miljöforskningsinstitutet SEI och Dramaten, och finansieras av Postkodlotteriet.

Publicerad

Upptäck F&F:s arkiv!

Se alla utgåvor