Måltidsforskarna behöver din hjälp

Publicerad
Just nu pågår ett forskningsprojekt som ska ta reda på hur våra måltider ser ut.

Har du sett att F&F har dykt upp på baksidan av en del mjölkpaket? Det är ett samarbete med måltidsforskare vid Uppsala universitet och Arla. Målet är att samla in information om hur vi svenskar gör när vi äter mat i dag. Äter vi ensamma, eller tillsammans med någon? Vem lagar maten? Vem dukar? Vad äter vi för något – och hur skulle vår drömmåltid se ut, om vi fick önska oss precis vad som helst? Den här typen av vardagssysslor förändras med tiden, men så sakta att vi inte lägger märke till det. Plötsligt har vi skaffat oss nya vanor och ritualer. Det är vad forskarna hoppas på att kunna upptäcka.

Vill du delta i forskningsprojektet? I så fall kan du klicka dig fram till sidan fof.se/matdags2016. Alla som svarar får ett exemplar av Forskning & Framsteg, och dessutom information om hur projektet fortlöper. Ju fler som är med, desto bättre.

Publicerad

Upptäck F&F:s arkiv!

Se alla utgåvor