Knivskarpa F&F-läsare

Publicerad
Vinnaren Claes Stymne i Skövde utnyttjade en sömnlös natt till att lista ut julkalenderns tredje ord: Först var den röd, sedan även grön. Via trafikljus gick tankarna till lysdioden, LED, som först var röd.

Vad var det som kom på fornsvensk tid och förnyades på 1900-talet? F&F-läsaren Claes Stymne gissade först på fönster, men ändrade sig när han fick veta att ordet ska ha en koppling till Kävlinge, Hudiksvall och Falköping. Snabbt började han söka på nätet efter något samband mellan de tre kommunerna. Men utan att få napp. Till slut tog han fram en gammal hederlig uppslagsbok.

– I två av kommunerna hittade jag orten Hög, och då var det lätt att se att den tredje också hade samma ort, avslöjar Claes Stymne när F&F hör av sig för att gratulera.

Hög var nämligen det fjärde och sista ordet i vår julkalender, och Claes Stymne listade ut samtliga ord snabbast av alla tävlande – på sammanlagt 2 dagar, 12 timmar och 40 minuter. Vinsten är en lyxweekend i herrgårdsmiljö för två personer. Redaktionen gratulerar även Bo Törnberg, Åsa Olsson, Malin Elfgren, Magnus Andersson och Kjell Niemi, som har vunnit varsin ryggsäck – samt Anders Hedin, Jonna Tinnervall, Tomas Skoglund, Mats Eklund och Jan Alfredsson, som har vunnit varsin termos.

Publicerad

Upptäck F&F:s arkiv!

Se alla utgåvor