Ett populärt forskarkollo

Publicerad
Matilda Thörnqvist och Valentina Holm hittar mygglarver i grönslick.

Under sommarlovets första vecka anordnade vi för tredje året i rad ett forskarkollo tillsammans med Nobelmuseum i Stockholm. Alla barn som just gått ut årskurs 5 eller 6 var välkomna att söka – och liksom tidigare år fick vi snabbt fler sökande, från hela landet, än vi kunde ta emot. Därför funderar vi just nu på hur vi kan utöka verksamheten i framtiden. Ett nytt inslag i årets kollo var en fältstudie tillsammans med forskare från Stockholms universitets Östersjöcentrum. Det blev en både kul och blöt upplevelse, där vi bland annat fick lära känna några av alla de varelser som bor i en till synes tom tångruska. Högst betyg i utvärderingen fick dock fysikexperimenten på Gröna Lund.

Publicerad

Upptäck F&F:s arkiv!

Se alla utgåvor