Ett måste för kattälskaren

Publicerad

Visste du att risken för att en katt ska bli påkörd av en bil minskar med 16 procent per levnadsår? Eller att hankatter löper dubbelt så stor risk att bli påkörda som honor? Eller att barn som växer upp med katter får bättre social kompetens än andra barn? Detta är inga spekulationer utan bygger på ny forskning om katternas liv.

Boken Hur tänker din katt? är skriven av Bo Söderström, som är docent i biologi och kattägare. Han har gått igenom hundratals forskningsartiklar om katter och deras beteende från de senaste åren. Han lotsar läsaren genom finurliga experiment och rejäla observationsstudier av katter. Det är spännande och lättläst – föredömlig populärvetenskap, helt enkelt. Och boken innehåller även massor av fina bilder på detta märkliga och mystiska lilla rovdjur som är så älskat av många människor.

Hur tänker din katt? är måste-läsning för oss som gillar såväl forskning som katter.

Hur tänker din katt?

Bo Söderström
Bonnier fakta

Publicerad

Miljö & klimat

Upptäck F&F:s arkiv!

Se alla utgåvor