Nya sätt att njuta av tidningen

Publicerad

Johan Lundberg.

Redaktionens senaste tillskott heter Johan Lundberg. Han är digital utvecklare och ska utveckla nya sätt att ta del av Forskning & Framsteg i digital form.

Vad är det första läsarna kommer att märka?

– Inom några veckor kommer vi att erbjuda läsarna en ny form av nyhetsbrev, med handplockade artiklar som ger ett fördjupat perspektiv på dagsaktuella händelser. Där kommer vi även att kunna bjuda på läsvärda artiklar från våra systertidningar Modern Psykologi, Språktidningen, Modern Filosofi och Populär Arkeologi.

Och sedan?

– I grund och botten handlar det om att bygga vidare på det fundament som Forskning & Framsteg står på, att berätta om forskning på ett seriöst och intressant sätt. Det spännande är att vi nu kan komplettera med nya format, som kan lyfta innehållet ytterligare och göra det mer tillgängligt. Det kan till exempel vara rörlig bild, poddar och interaktiv grafik. Sedan vill vi skapa möjlighet att få ett mer skräddarsytt urval, för den som vill ha mer fokuserad bevakning av ett visst område – eller kanske en ännu större bredd.

Kommer vi att kunna läsa Forskning & Framsteg på papper även i framtiden?

– Ja, det är jag övertygad om. Det är många gånger ett alldeles utmärkt format, och det är härligt att bläddra i en tidning. Men att dessutom ha tillgång till digitala komplement tror jag kommer att betyda väldigt mycket.

Publicerad

Upptäck F&F:s arkiv!

Se alla utgåvor