Datorerna har tagit över pokerbordet

Publicerad

Bild: iStock

Datorer med artificiell intelligens är sedan tidigare bättre än mänskliga mästare i både schack och strategispelet Go. Nu är det pokerproffsens tur att kasta in handduken. Två olika spelrobotar har lyckats överlista sina mänskliga motspelare i pokerspelet Heads-up no limit Texas hold´em, där två spelare möts.

Poker är en svår utmaning eftersom spelarna endast kan se sina egna kort och för att spelet bygger på att kunna bluffa. Genom miljontals övningsrundor mot sig själv övade datorerna upp en förståelse för spelet som kan liknas vid mänsklig intuition.

Samma typ av system skulle kunna användas för att fatta komplexa beslut vid till exempel förhandlingar, där parterna har olika typ av information.

Publicerad

Teknik

Upptäck F&F:s arkiv!

Se alla utgåvor