Världens fredligaste länder

Publicerad

Bild: iStock
 1. Island
 2. Nya Zeeland
 3. Portugal
 4. Österrike
 5. Danmark
 6. Tjeckien
 7. Slovenien
 8. Kanada
 9. Schweiz
 10. Irland
 11. Japan
 12. Australien
 13. Bhutan
 14. Norge
 15. Ungern

Sverige har rasat till plats 18 på årets lista över världens fredligaste länder, främst på grund av ökat terrorhot och försämrade relationer till grannlandet Ryssland. Förra året låg vi på plats 14 och för mindre än tio år sedan på sjätte plats.

Listan bygger på Global peace index 2017, som publiceras av Institute for economics and peace och täcker 163 länder. Indexet bygger på 23 parametrar, bland annat grad av militarisering, terrorhot, relation till grannländer, politisk stabilitet, säkerhetsläge i landet, antal döda i konflikt och antal mord per capita.

Publicerad

Upptäck F&F:s arkiv!

Se alla utgåvor