F&F får ny chefredaktör

Från och med nästa nummer tar Viveka Ljungström över som chefredaktör för Forskning & Framsteg. Hon kommer närmast från Gullers grupp och har tidigare också varit chefredaktör för Allt om Trädgård.

Publicerad
Viveka Ljungström tar över som chefredaktör på Forskning & Framsteg från och med nästa nummer.
Bild: Magnus Andersson

Vad betyder F&F för dig?

– Tidningen har funnits med mig sedan jag var barn. Den har alltid lyckats tillfredsställa min hunger efter att få veta mer om sådant som jag inte möter i min egen vardag. Att kunniga människor anstränger sig för att jag som läsare ska kunna lära mig mer och förstå sammanhang – det är en otrolig service. Frågar ni mig bör alla hem ha minst en prenumeration.

Hur kommer läsarna att märka att du blir chefredaktör?

– Till en början kanske det inte märks så mycket alls – tidningen är bra! Men eftersom mångas sätt att konsumera magasin förändras vill jag hitta nya vägar att nå nya läsare. F&F ska vara nyfiken på det nya, både när det gäller innehåll och sättet att presentera det på. Jag är också sugen på att titta närmare på människorna bakom forskningen och hur deras vardag ser ut på universitet, i laboratorier och ute i fält.

När du inte är chefredaktör, vad gör du då?

– Jag läser och seglar. Finns det sedan ännu lite tid över reser jag gärna och fotograferar. Jag är lite smått besatt av de av Linnés lärjungar som reste över haven och ”upptäckte” kontinenter, växter och djur som ingen i Europa någonsin hade sett. Lärjungarna var så otroligt modiga! Men framför allt var de nyfikna och ville gärna berätta om vad de funnit – ett slags folkbildningens pionjärer.

 

Publicerad

Upptäck F&F:s arkiv!

Se alla utgåvor