Lär dig något nytt till havs!

Publicerad

Den 6 maj 2018 anordnar vi inte mindre än två båtfärder för alla som vill uppleva något nytt –och gärna bli lite klokare på kuppen. Den som längtar ut i naturen och bara vill vara ute över dagen kan följa med på vår helt nya skärgårdsexpedition. Det är en upptäcktsfärd i Stockholms vackra skärgård, som vi anordnar tillsammans geologer från Naturhistoriska riksmuseet. De kommer att berätta om hur den unika skärgården skapades och hur man kan tolka spåren efter den senaste nedisningen. Färden går sedan vidare ut till havsbandet, till den vackra ön Huvudskär, där vi tillsammans med en van naturguide och delar av vår kunniga redaktion spanar efter havsörn och gråsäl. Missa inte den här möjligheten att möta försommaren i havsbandet.

Den som har lite mer tid till sitt förfogande kan i stället följa med på välja vår uppskattade Kunskapskryssning, ut på Ålands hav. Det blir en något mer ombonad färd i sällskap med fem framstående forskare, som föreläser om gravitationsvågor, sömnens betydelse, det kommande riksdagsvalet, mammutens historia samt karriärval och äktenskap.

 

Publicerad

Upptäck F&F:s arkiv!

Se alla utgåvor