Ännu en lyckad kryssning

Publicerad

I mitten av september gick F&F:s traditionsenliga kunskapskryssning av stapeln. Enligt försiktiga beräkningar var det den nittonde kryssningen. Som vanligt var det så gott som fullbokat, och de fem föreläsande forskarna fick publiken att ömsom häpna – och ömsom skratta.

Astronomen Erik Zackrisson berättade om sitt hisnande forskningsprojekt som går ut på att finna liv i rymden. Han sade sig själv vara ”agnostiker” i frågan – men forskningen borde nå ett svar inom ett par decennier trodde han. Biologen Anna Risings föredrag om spindeltrådens fantastiska egenskaper snärjde lyssnarna, liksom psykiatrikern Ingmar Skoogs forskning om hur svenska åldringar blir allt piggare (läs mer på sidan 19).

Förutom dessa och andra föredrag så erbjöd Bottenhavet sjögång och Viking line god mat.

Vi ses väl på vårens kryssning, den 7 maj 2020?

Då utlovas ett späckat program.

Har du förslag på föreläsare och ämnen att ta upp på kommande kryssningar, så tveka inte att maila oss på red@fof.se!

Publicerad

Upptäck F&F:s arkiv!

Se alla utgåvor