Hjärndagen med Anders Hansen

Publicerad
Träffa läkaren Anders Hansen på Hjärndagen. Han kommer bland annat att tala om hur hjärnan påverkas av att vi ständigt är uppkopplade.

 

Den 15 november är det dags för Hjärndagen, Forskning & Framstegs största och mest välbesökta evenemang. Förra året kom över 500 personer för att höra om den senaste hjärnforskningen. I år får vi bland annat lyssna till Anders Hansen, läkare, och sommarpratare, som talar om hur vår hjärna reagerar när vi ständigt är uppkopplade mot våra skärmar. Den psykiska ohälsan håller på att ta över som det stora hälsohotet i vår tid. Ett högt tempo, konstant stress och en digital livsstil med ständig uppkoppling börjar få konsekvenser för vår hjärna. Anders Hansen vill genom kunskap om hur vår hjärna fungerar hjälpa oss att undvika att bli stressade av den nya digitala livsstilen.

Vidare får vi bland annat lyssna till föreläsningar om hjärnan kopplat till våldsbrottslingar, stamceller som reparerar hjärnan, barnens hjärna och schizofreni.

Hjärndagen hålls i år på Chinateatern i Stockholm och lunchen serveras i Berns vackra salonger. Missa inte denna intressanta och trevliga dag! Välkomna!

Publicerad

Upptäck F&F:s arkiv!

Se alla utgåvor