Människans jakt på ett bättre liv

Publicerad

Den stora flykten är den flykt som började på 1800-talet, då allt fler människor sakta fick bättre och bättre liv. Allt fler blev rikare och levde längre – och kunde fly från det korta, hårda och sköra liv som människor levt i tiotusentals år. Angus Deaton, professor i ekonomi vid Princeton university, fick ekonomipriset 2015 och är en av världens främsta experter på folkhälsa och ekonomisk utveckling. F&F uppmärksammade hans bok när den kom för några år sedan, men nu finns den på svenska.

Den stora flykten är lättläst, tankeväckande och uppmuntrande. Den handlar lika mycket om historia som om nutid. Man lär sig om allt ifrån kroppslängdens förändring till lyckoforskning under läsningen. Den stora flykten fortsätter av allt att döma även på 2000-talet, och denna flykt är mänsklighetens största bedrift.

Den stora flykten. Välfärd, välstånd och ojämlikhetens ursprung

Angus Deaton
Santérus

Publicerad

Upptäck F&F:s arkiv!

Se alla utgåvor