Fingrar i F&F:s digitala syltburkar

Publicerad

Hej Pär Dalhielm! Du är digitalt ansvarig på F&F. Vad innebär det?

– Jag har fingrarna i många digitala syltburkar … allt från det besökarna ser och upplever på fof.se till våra interna system som mejl och programvaror. Ibland gör jag en annons, ibland lagar jag skrivaren. Ibland projektleder jag jobbet med vår nya webbplats.

Just det! Fof.se har gjorts om – varför då?

Bild: Privat

– Publiceringssystemet, där vi matar in det som sedan syns på webbplatsen, var gammalt och behövde uppgraderas. Detta innebär i princip en total ombyggnad på insidan – och varför inte göra det även på utsidan när man ändå håller på?

– Vi vill även kunna ta betalt för vår journalistik samt ge våra prenumeranter möjlighet att läsa artiklar så tidigt som möjligt – så på nya fof.se finns det en betalvägg. Prenumeranter kan läsa allt så snart det är publicerat.

Vad är det bästa med nya fof.se?

– Jag är så insyltad i jobbet så jag har svårt att se vad som är bäst. Men sättet att ”bygga” sidor är mer anpassat till hur lejonparten konsumerar webb nuförtiden – via mobilen.

Prenumerera på Forskning & Framsteg!

10 nummer om året och dagliga nyheter på webben med vetenskapligt grundad kunskap.

Beställ idag
Publicerad

Upptäck F&F:s arkiv!

Se alla utgåvor