Annons

I sommar kan du bland annat höra vad en astronaut, en professor i biologisk mångfald och en dna-släktforskare har att säga.

Bild: 
Getty images

Sommarvärdar från forskarvärlden

Annons

Publicerad:

2021-06-11

Vad vore en svensk sommar utan Sommar i P1. Här är årets sommarvärdar med kopplingar till forskarvärlden:

4 juli Mikael Dolsten forskningschef Pfizer och läkare som bland annat ska prata om arbetet med att ta fram ett vaccin mot covid-19.

7 juli Peter Sjölund dna-släktforskare som skriver i F&F om hur han hjälpte till att lösa dubbelmordet i Linköping

30 juli Gunhild ”Ninis” Rosqvist professor i geografi och glaciolog som forskar om hur klimatförändringar påverkar arktiska miljöer. F&F besökte nyligen islabbet på hennes institution.

2 augusti Ingmar Skoog överläkare och professor i psykiatri som både föreläst på F&F:s vetenskapskryssning och blivit intervjuad i tidningen.

8 augusti Jessica Meir astronaut som varit sju månader på rymdstationen ISS. Hon är en av dem som är aktuella för att hänga med på nästa månfärd. 

11 augusti Alexandre Antonelli biolog och professor i biologisk mångfald. Här en kort film vi tidigare gjort om hans arbete.

17 augusti Ullakarin Nyberg överläkare, psykiater och suicidforskare.

Forskning & Framsteg berättar om fackgranskade forskningsresultat och om pågående forskning. Våra texter ska vara balanserade och trovärdiga, och sätta forskningsresultaten i sitt sammanhang för att göra dem begripliga. Forskning & Framsteg har rapporterat om vetenskap sedan 1966.