Annons

Design och lyx betyder måttlig teknikhöjd

Författare: 

Publicerad

2005-04-13
Det är designår i år. Så när Nokia lanserar en lyxmobiltelefon i rostfritt stål, superhärdat glas och kullager från Porsche så är mediaintresset stort. Alla är där, om det sen är för designens skull eller för att jippot är arrat av Micael Bindefeld och inkludrar gratislunch på Operakällaren kan debatteras.I drygt två år har Nokia jobbat med mobilen, fantasilöst nog dubbad till "8800". Och visst känns den som hämtad direkt från Designtorget eller Svenskt Tenn. Inspirationen är hämtad från möbel-, ur- och smyckesindustrin.Men innehållet, själva telefonfunktionen alltså, känns "så 2003". Det är inte 3G. Det är i och för sig kamera, men bara en halv megapixel. Det är en liten, liten skärm. Inga spel. På en punkt visas teknisk innovation - ljudet. 8800 är veterligen först med stereo-Bluetooth. Och det låter bra.Men annars frågar man sig om god design verkligen ska behöva stå i så bjärt kontrast till state-of-the-art-innehåll.

Kommentera:

2

Dela artikeln:

Kommentarer

Typiskt kommentar från en tekniknörd. A.Edström har inget förstått. Nokia har aldrig varit särskilt tekniska, men störst på mobiltelefoner ändå. Det är inte tekniken som räknas. Men vilken svensk Ericssonkramare har fattat det?

Anette - vi tekniknördar vill gärna också ha bra design. Absolut! Men varför ska vi behöva välja? Varför inte fylla även de mest ultradesignade produkter med den senaste tekniken? Och omvänt - varför inte ultradesigna även den senaste tekniken? Då lockar man såväl Ericssonkramarna som Stureplansfolket och de cafelattesörplande kulturknuttarna från Söders höjder. Och vem vill inte ha en sån målgrupp för sitt "premiumsegment"./A.Edström, stolt Ericssonkramare och tekniknörd

Lägg till kommentar