Annons

Utländska forskare oumbärliga

Författare: 

Publicerad

2010-09-20

Har egentligen lovat mig själv att aldrig skriva om politik på den här bloggen, men efter Sverigedemokraternas intåg i riksdagen kan jag inte låta bli.

Vad vore svensk forskning utan all kunskap och kompetens som kommer in i landet genom invandring? Vi behöver fler, inte färre, utländska vetenskapsmän och kvinnor. En mångkulturell forskarvärld gynnar kreativitet och nya idéer. En monokulturell riskerar att köra fast i gamla spår och tankemönster.

Invandrare borde tas emot som hedersgäster och inte leva på undantag. De behövs. Och de som har blivit traumatiserade, skadade eller av andra anledningar är oförmögna att bidra till samhällsutvecklingen behöver oss. Vi har ett rikt land. Med vårt överflöd nu kan vi förhoppningsvis få vänner som hjälper oss den dag vi själva är utsatta.

Snart åker jag utomlands för vidare forskning på ett universitet där de är generösa nog att både ta emot mig och dela med sig av sina upptäckter. Vad jag vet behöver jag inte bekymra mig över att bli nedvärderad på grund av utländsk brytning eller ovana vid lokala traditioner. Om inte besökare i Sverige kan känna samma sak blir vi fort en isolerad ö – omsprungna och bortglömda medan gemenskapen i det globala samhället fortsätter att förtätas.

Ett blocköverskridande beslut om fri amnesti för flyktingar och bättre villkor för personer som saknar svenskt medborgarskap skulle vara underbart nu när främlingsfientlighetens kalla vindar har blåst in i riksdagshuset.

Kommentera:

2

Dela artikeln:

Kommentarer

Vem har sagt någonting om att vi inte ska ta hit forskare och välutbildat folk? VEM?
Du kan ju inte skilja på äpplen och päron. Skrattretande.
Jag förstår inte hur du ens tar dig tid till att skriva en så dum debattext/blogg.
Bland dessa som väller in över våra gränser nu, kan du berätta för mig hur många av dem som är forskare och sitter på kunskap och kompetens som vi behöver i Sverige?
Istället väller det hit analfabeter från Somalia och lågutbildade från Syrien. Någonstans bland de som kommer från Syrien finns det säkert en och annan relativt bildad människa men var ärlig mot dig själv. Hur många av dessa som kommer tillhör forskarvärlden?

Självfallet välkomnar vi högutbildade forskare från överallt i världen. Det har vi alltid gjort så där slår du in öppna dörrar.
Men man måste med rätt fråga sig på vilken planet (eller i vilket isolerat labb) Du har levt de sista tjugo åren då en massimport av outbildade analfabeter från diverse muslimska länder till vårt land skett. De flesta lever åratal , många för alltid efter sin ankomst på det svenska folkets bekostnad och fräter samtidigt ned våra socialsystem. Är det en berikning? JAg tillåter mig tvivla.
Det är en fullständig myt, att det finns en massa outnyttjade hjärnkirurger, entreprenörskanoner och raktetforskare i dessa grupper!

Lägg till kommentar