Annons

Världens roligaste skämt

Författare: 

Publicerad

2006-06-15
Du kanske tror att det inte går att mäta humor. Men du har fel. I alla fall enligt Richard Wiseman. Han har nämligen i sitt skrattlaboratorium testat sig fram till världens roligaste skämt. Skämten har kommit från över 40000 människor i hela världen via hans hemsida. Förutom att kora det bästa skämtet har man slagit fast olika länders favoritskämt. Dessutom menar man sig kunna visa skillnader i hjärnans funktion och vilka skämt man föredrar. Eller som skämtforskarna säger: de med god aktivitet i pannloben gillar intellektuella skämt, andra enklare vitsar. Skämt åsido, som äppelförsäljaren sade. Man kan invända mot metoden, urvalet och säkert hel del mer, men medge att man blir nyfiken på det där superskämtet. Och ja, visst drog jag på munnen.

Kommentera:

4

Dela artikeln:

Kommentarer

Roligt. Men inte "haha"-roligt.http://erikhellsborn.blogspot.com/

*s* Jag hade med just det skämtet i kommentarerna ett urval av norgevitsar för någon månad sedan.Så visst håller jag med om att det är bland de bättre.Men jag minns också att jag läste om världens roligaste historia i något annat sammanhang för bara 2-3 år sedan, och då var det följande som vann:Sherlock Holmes och Watson är ut och campar. På natten vaknar Watson till. Han får då en fråga av Holmes, som tydligen också ligger vaken:"När du ligger såhär och tittar upp mot stjärnorna, vilka slutsatser drar du då Watson?""På ett plan kan jag se att det är molnfritt och dra slutsatsen att vi nu har ett högtryck. På ett annat plan ser jag hur stort universum är och inser att min roll i det stora hela är ganska liten. Själv då Homlen, vad drar du för slutsatser?""Att någon har stulit vårt tält!"

?????????

Här är en klassiker:
En gammal man gifter sig med en yngre kvinna och trots att de är jättekära i varandra så kan inte kvinnan få orgasm när de älskar. De går till en psykolog för att få hjälp och får rådet att hyra in en ung, snygg man som ska vifta en handduk över dem medan de har sex. Paret tycker att det låter lite märkligt, men eftersom de är desperata gör de som psykologen har föreslagit. Men trots de nya försöken med den handduksviftande mannen i högsta hugg så går det i alla fall inte för kvinnan. Desperata att nå resultat byter gamlingen och handdukskillen plats. Kvinnan och den yngre mannen sätter igång omedelbart får hon en jätteorgasm. Hennes gubbe tittar på den yngre killen hånflinandes och säger:
- Där ser du grabben, så ska en handduk viftas.

Lägg till kommentar